Hjemmelaget Butter Chicken

Butter Chicken
Butter Chicken

Hjemmelaget Butter Chicken

Knallgod klassisk butter chicken. Rik på krydder og passe sterk!
FORBEREDELSESTID 1 time
KOKETID 2 timer
Rett Hovedrett
Kjøkken Indian
Porsjoner 4 Personer

Utstyr

 • 1 Mortør
 • 1 Kjele
 • 1 Stekepanne

Ingredienser
  

 • 1 Kg Kylling Lår eller bryst

Marinade

 • 3 dl yoghurt naturel
 • 4 fedd hvitløk
 • 1 klump revet fersk ingefær
 • 1 stk sitron saften
 • 1 ss chillipulver
 • 1 ss gurkemeie
 • 1 ss garam masala
 • 2 ts salt
 • 1 ts sukker

Saus

 • 1 stk løk
 • 5 fedd hvitløk
 • 3 stk rød chilli
 • 1 boks hermetiske tomater
 • 1 ss korianderfrø
 • 3 stk kardemommefrø
 • 0,5 ss sort hel pepper
 • 1 ss gurkemeie
 • 1 ss chillipulver
 • 1 ts kanel
 • 3 dl kremfløte
 • 150 gram smør
 • 0,5 stk sitron saften
 • 1 bunt fersk koriander

FREMGANGSMÅTE
 

Marinaden

 • Du må starte med å lage marinaden. Jeg synes det beste resultatet blir når kyllingen får kose seg i marinaden i ca 12 timer. Jeg lager dette dagen før jeg skal servere retten. Del opp kyllingen i passende store biter. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og bland godt sammen i en bolle. Ta på plastfolie og sett i kjøleskapet.

Saus

 • Når du skal lage sausen starter jeg med en tørr stekepanne og legger i alle krydderne. Stek krydderne på medium varme til du kjenner lukten sprer seg godt i hele rommet. Dette tar ca 5 minutter. Når du steker/varmer krydder får du frem mer og bedre smak fra krydderne. Når krydderne er ferdig heller du de i en morter/bolle og knuser dem til pulver. Du kan også bruke en blender eller kaffekvern.
 • Bruk den samme pannen og tilsett 2 ss med smør. Legg i finhakket løk, chili og hvitløk. La løken steke seg gylden før du tilsetter krydderne du akkurat har knust. Stek i noen minutter til. Tilsett de hermetiske tomatene, sitronsaft og kremfløte. Spar 1 ss med fløte til pynt av retten tilslutt. La sausen koke i 20 minutter.
 • Bruk en stavmikser og kjør sausen helt glatt. Sil sausen igjennom en finmasket sil. Sausen skal være helt glatt. Skru ned varmen til rett under kokepunktet og rør inn kalde smørterninger inn i sausen. Ta litt og litt av smøret og rør til den er smeltet før du tilsetter mer smør. Dette gir en fantastisk blank og deilig saus. Denne metoden kaller kokkene å montere en saus med smør.
 • Grill den marinerte kyllingen på høy varme i ovnen til den har fått en gylden farge, men trenger ikke være gjennomstekt. Tilsett kyllingen med marinaden i sausen og la trekke i 25 minutter til. Smak til med salt, pepper, sitron og chili. Det er som med all annen mat viktig at retten har en god balanse. Det er kombinasjonen mellom det sterke, søte og syrlig som skaper denne balansen. Prøv deg frem til du får en perfekt rett for deg. Rett før servering heller du i finhakket koriander. Rist den siste spiseskjeen med fløte og hell over i små striper over retten. Dette smaker godt og ser veldig fint ut. Server sammen med ris. Det er også veldig godt med Nanbrød og raita. Lykke til.

Video

Nøkkelord indisk,kylling,krydder,middag,asia
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!

Legg igjen en kommentar