Indisk Kyllingcurry

Print Oppskrift
Indisk Kyllingcurry
Fantastisk Indisk mat med Currypasta. Enkel og grei oppskrift med gode resultater. Her kan man lage Currypaste selv eller tilsette en ferdiglaget type. Styrken kan tilpasses selv.
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Add to Meal Plan:
This recipe has been added to your Meal Plan
Matrett Hovedrett
Cuisine Indisk
Forberedelse 1-2 timer
Porsjoner
personer
Ingredienser
Matrett Hovedrett
Cuisine Indisk
Forberedelse 1-2 timer
Porsjoner
personer
Ingredienser
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Add to Meal Plan:
This recipe has been added to your Meal Plan
Instruksjoner
  1. Start med å lage en marinade av hermetiske tomater, raspet ingefær, finhakket hvitløk (har du ikke kinesisk hvitløk, kan du erstatte 1 stk med 5 fedd av vanlig hvitløk), litt havsalt og honning eller sukker. Legg kyllinglårene i marinaden - gjerne over natten i kjøleskap, men en liten time på kjøkkenbenken mens du klargjør resten av ingrediensene gjør også susen.
  2. Plukk kyllinglårene opp av marinaden (spar på den!) og legg dem i en ildfast form. Stek lårene på 200 grader mens du gjør klar sausen. Dette burde ta ca. 15-20 minutter.
  3. Grovhakk løken og stek den til den er myk og blank i olivenolje eller kokosolje i varm panne. Bruk en stor og dyp stekepanne til dette. Skru ned temperaturen og tilsett currypasten. Bland godt sammen.
  4. Tilsett resten av marinaden og en boks hermetiske tomater i stekepannen. Pass på å gi det et oppkok. Tilsett kokosmelken og bland det godt sammen. Tilsett cherrytomater delt i to. La det småputre til det har fått passelig tjukk konsistens.
  5. Når kyllinglårene har blitt gylne i ovnen tar du dem ut og heller over sausen. Sett formen inn i ovnen igjen i omtrent 20 minutter. Kyllingen bør ha stått inne i til sammen 40 minutter.
  6. Server med frisk koriander, hakkede mandler og granateplekjerner for ekstra tekstur. Kan spises som den er eller sammen med ris og nanbrød.
Notater

Ønskes en ekstra piff lager du egen Currypaste. Se egen oppskrift for dette.


Legg igjen en kommentar